Iseshi & Nagoya 

​Woensdag was het weer nog steeds niet gebeterd. We besloten onze bergtocht af te lassen en aan aan onze gastheer, Hiro-san, te vragen ons naar Fujinomiya te brengen. 

Na de plaatselijke tempels te bezoeken, namen we de trein via Fuij naar Nagoya. 
Nagoya is de vierde grootste stad van Japan en een beetje het Charleroi van het land. De grote Japanse automerken zoals Toyota, Honda, Mitsubishi Motors zijn hier gevestigd. 

Eenmaal aangekomen gingen we eerst onze rugzakken afzetten om daarna nog even de stad te verkennen. 

Omdat er in Nagoya niet zo heel veel te beleven valt,  bezochten we donderdag Ise,  een stadje aan de Ise Baai. Ise is bekend door de Grote Ise het heiligeste Shintōheiligdom in Japan.

Het was al enkele dagen geleden dat we nog zo een klare lucht te zien kregen. Onder de stralende zon begonnen we aan onze tocht. Onze eerste stop was het Ise Jing,  een complex van Shintoschrijnen. Dit complex moet volgens traditie om de twintig jaar worden herbouwd. Wanneer een tempel af is,  beginnen ze al meteen opnieuw naar het zoeken van geschikte bomen om een nieuwe tempel te bouwen. Dit als symbool voor de dood en hervernieuwen en om de traditionele bouwtechniek van generatie op generatie door te geven. 

Nadat we het museum en de tempel bezocht hadden, zetten we verder richting een oud dorpje,  vier kilometer verderop. Deze kopie van maasmechelen Village, was gelukkig aan de rivier gelegen waar we de gelegenheid zagen om even in  de rivier te zwemmen. Het water was helder en had de  perfecte temperatuur. Hierna was het al avond en tijd om naar Nagoya terug te keren. 

Advertenties

Schrijf hier je reactie, alvast bedankt! Dimi

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s