Kyot(w)o

​Na onze culturele inspanningen keerden we terug naar Kyoto om ons laatste weekend met Andreas door te brengen. Vrijdagavond rond middernacht kwamen we aan bij het huisje van Andreas waar we na een biertje meteen tussen de ve(ntilo)ren kropen. 

Na een warme nacht, namen we zaterdag de metro richting Kyoto centrum. Hier bezochten we enkele winkelstraten en gebouwen. 

In de late namiddag keerden we terug naar de buurt van Andreas’ stekje. Hier was er toevallig een klein festivaltje aan de gang,  waardoor we de kans kregen de Japanners eens muziekaal bezig te zien. 
 Na het Japans alternatief van verschillende muziekstijlen gesmaakt te hebben, namen we nog een kijkje in het centrum waarna we uitgeblust huiswaarts keerden. 

Zondag bracht Andreas ons naar de Ryōan-ji tempel. Deze tempel is bekend van zijn typisch Japanse stedentrip,  een van de verfijnst overlevende ‘dry landscape’ tuinen. Zorgvuldig uitgekozen rivierstenen staan opgesteld in een bed van witte kiezels. De bruingele kleien muur op de achtergrond staat voor de ‘wabi’,  en de stenen tuin voor ‘sabi’. Samen geven ze het aestetische aspect van de ‘wabi-sabi’  weer. De kiezels worden elke ochtend geharkt door de monniken en de rivierstenen staan zo opgesteld dat je ze nooit alle vijftien samen kunt waarnemen. 

Hierna bezochten we Arashiyama en zijn bamboe tuin. Arashiyama is een tof,  toeristisch district ten Westen van Kyoto. Met zijn vele heuvelachtige natuur en ligging langs het water konden we er een rustige wandeling maken. 

Na een kleine wandeling en nog wat moe van de avond ervoor besloten uit te rusten in de plaatselijke onsen. Hierna rusten we nog even uit in de gemeenschappelijke ruimtes waarna we weerkeerden om de volgende ochtend vroeg naar Tokyo te keren. 

Advertenties

Schrijf hier je reactie, alvast bedankt! Dimi

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s